angajat

10 lucruri inteligente pe care trebuie să le facă un angajat

Cu toate că mulți dintre noi merg la serviciu din inerție, nu este ușor să fii angajat. Toată lumea își dorește să iasă în evidență, prin orice mijloace. Așadar, este important să ne păstrăm și stima de sine. În plus, cea mai mare parte a timpului o petrecem la serviciu așa că trebuie să facem lucrurile corect. Și asta pentru a oferi o impresie frumoasă tuturor celor cu care lucrăm. Cu certitudine, angajatul model nu există. Sunt însă diferite modalități prin care îți poți asigura un confort sporit la locul de muncă.

  1. Rămâi cu zâmbetul pe buze chiar și atunci când lucrurile nu merg foarte bine. Nu fi surprins de apariția unor situații neplăcute, generează întotdeauna soluții alternative.
  2. Crează relații frumoase cu oamenii, respectă-i în mod egal pe toți cei cu care lucrezi. Nu lua pe nimeni în derâdere, indiferent de rangul profesional.
  3. Învață cât mai multe, fii mereu interesat de ceea ce fac alții, fii informat, chiar dacă nu ține de domeniul tău.
  4. Vorbește cât este nevoie.
  5. Pretinde întotdeauna că te ghidezi după ideile șefului, chiar dacă nu ai nici o intenție să le folosești.
  6. Muncește atât cât e nevoie, nici mai mult deoarece nu vei fi mai apreciat, nici prea puțin pentru că vei fi observat rapid că nu îți faci treaba.
  7. Limitează discuțiile cu șefii sau colegii despre viața ta personală.
  8. Descurcă-te singur, nu trebuie să muncească nimeni în locul tău. Cere ajutor doar atunci când ai epuizat toate ideile și nu reușești să găsești singur o soluție.
  9. Fii responsabil, motivat și organizat în tot ceea ce faci. Adaptează-te întotdeauna noilor situații și ia atitutine atunci când este nevoie.
  10. Încearcă să ajungi cu 10-15 minute mai devreme în fiecare zi. Nu întârzia fără un motiv serios și în mod repetat.

No Comments

Leave a Comment