seful

10 lucruri pe care să nu i le spui șefului

Oricât de bine te-ai înțelege cu șeful tău, trebuie să știi că nu veți fi niciodată prieteni. Chiar dacă îl cunoști de ani buni sau îți este rudă tu vei fi întotdeauna cel care trebuie să îi aducă bani, iar el va fi cel care trebuie să îți dea bani. Indiferent de situație, el va considera mereu că poți face mai mult, iar tu vei crede că nu te apreciază îndeajuns. Așa că, mai greu cu prietenia, și în plus trebuie să ai grijă ce vorbești cu șeful tău pentru a nu-ți contura o imagine proastă.

 1. Nu îi spune niciodată șefului că nu știi sau nu vrei să faci ceva. Chiar dacă nu vei face ceea ce îți cere este important să nu îl respingi.
 2. Bârfe. Indiferent de situație, nu este indicat nici să îi spui și nici să îl asculți dacă vine el la tine să vorbiți despre anumite zvonuri, așa că poți schimba discuția elegant.
 3. Problemele familiale sunt doar ale tale. Șeful tău cu siguranță nu va fi impresionat, ci se va gândi de două ori mai mult dacă îți faci bine treaba.
 4. Problemele financiare sunt, la fel, doar ale tale. Așa că dacă nu te ajungi cu banii, nu trebuie să ceri o mărire de salariu. Nu e elegant nici să te plângi șefului în speranța că se va oferi să te ajute.
 5. Nu trebuie să oferi prea multe informații despre starea ta de sănătate. Vorbește despre asta doar în situația în care e nevoie să lipsești de la serviciu.
 6. Ai grijă să nu vorbești niciodată despre alte oportunități de job. Nu trebuie să mergi pe ideea că e o modalitate prin care îți sperii șeful că te va pierde.
 7. Nu-i reproșa că nu s-a implicat destul, că a greșit ceva sau că din cauza lui s-au pierdut bani, proiecte, oameni.
 8. Nu te împrieteni cu șeful pe rețelele de socializare.
 9. Nu ieși cu șeful la bere. Ai grijă cum te comporți dacă petreceți ceva timp împreună în afara locului de muncă.
 10. Nu te plânge de muncă sau de ceilați colegi. Încearcă să scoți lucrurile în evidență elegant, fără să îi arăți cu degetul pe ceilalți.

1 Comment

 • Eo aprilie 26, 2018 at 12:15 am

  Probleme „familiare”?

  Reply

Leave a Comment