interviu

10 lucruri pe care să nu le spui niciodată la un interviu

Atunci când mergi la un interviu obiectivul tău principal este să primești job-ul. De aceea este foarte important să te prezinți corect, să oferi informații adecvate despre tine și să dovedești că ești persoana potrivită. Nu încerca să pari mai mult decât ceea ce ești, obține postul cu naturalețe și idei bine gândite.

  1. Ai grijă să nu povestești despre ultimul job ca și cum era cel mai groaznic loc de pe Pământ.  Nu-ți vorbi foștii șefi de rău și nu spune nimic deplasat despre colegii pe care i-ai avut.
  2. Nu ești la o discuție cu prietenii! Povestește despre tine cu responsabilitate, fără glume, râsete puternice sau lacrimi în colțul ochiului.
  3. În nici un caz nu trebuie să te scuzi că nu ai experiență sau cunoștințe într-un anumit domeniu. Tu știi sigur că o să înveți tot ceea ce este nevoie pentru a performa.
  4. Nu întreba de promovare și creșteri de salariu, vei avea timp mai târziu.
  5. Nu spune că nu ai nici o întrebare despre job, cere câteva informații generale.
  6. Chiar dacă nu ai cea mai fericită poveste de viață, este indicat să nu povestești dramele prin care ai trecut.
  7. Cu cât îți dorești jobul mai mult, cu atât o să te stresezi mai mult, însă nu spune că o să faci orice dacă vei fi angajat.
  8. Nu complimenta și nu felicita angajatorul în nici o situație. Dacă îți oferă jobul, adaugă un “Mulțumesc” și nu “Ați făcut cea mai bună alegere”.
  9. Nu lăsa salariul la aprecierea angajatorului indiferent dacă ai sau nu experiență pentru postul respectiv.
  10. Nu preciza că nu știi prea multe sau aproape nimic despre compania unde mergi pentru interviu. Învață câteva lucruri înainte pentru că altfel te vei face de râs.

No Comments

Leave a Comment