strategii

10 strategii de păstrare a celor mai buni angajaţi

Știm cu toții că în orice companie sunt angajați mai buni care îți dau tot interesul pentru munca pe care o desfășoară. Oameni pasionați și dedicați care își îndeplinesc cu succes obiectivele profesionale. Totul ține de voință și aptitudini, iar șefii trebuie să aibă capacitatea de a observa și păstra cei mai buni oameni.

  1. Rezultatele durabile se văd în timp așa că nu le impune angajaților să vină cu rezultate imediate dacă ai investit într-o idee a lor.
  2. Arată-ți recunoștința și aprecierea pentru cei mai buni dintre angajații tăi, nu doar prin beneficii financiare, ci să știe că ai observat efortul lor.
  3. Nu pune presiune și nu-i critica pe cei care muncesc, nu trebuie să îi tragi la răspundere și nici să le crești sarcinile dacă ceilalți nu își fac treaba.
  4. Încearcă să obții mai mult de la toți angajații tăi, nu doar de la cei mai buni.
  5. Asigură-le condiții bune, siguranță și armonie la locul de muncă.
  6. Investește în oameni, dezvoltă-le abilitățile, specializează-i, trimite-i regulat la cursuri și traininguri, asigură oportunități reale de dezvoltare.
  7. Din când în când, spune “mulțumesc” “felicitări” “ai făcut o treabă bună”.
  8. Oferă respect, libertate și dreptul la viață privată.
  9. Fii recunoscător pentru ideile oferite de angajați, nu ți le însuși, mai ales dacă le-ai pus în practică și s-au dovedit benefice organizației.
  10. Motivarea financiară nu este întotdeauna eficientă, sunt oameni care își doresc mai mult decât bani așa că încearcă să afli și să elimini factorii care îi demotivează pe angajați.

No Comments

Leave a Comment