relaxare

Relaxare japoneză

Suntem direct răspunzători pentru starea noastră de sănătate și, indiferent că observăm sau nu acest lucru, stresul la locul de muncă reprezintă un factor negativ pentru organism. De aceea este important să ne găsim liniștea și echilibrul interior în orice situație. Este de datoria noastră să avem grijă de noi înșine, cu atât mai mult la serviciu.

Așa că de ce să așteptăm să treacă orele de program pentru a ne relaxa puțin?! Un spațiu de relaxare la birou este ideal, dar cum nu găsim asta în toate companiile, este necesar să învățăm câteva trucuri pentru combaterea suprasolicitarii fizice și psihice.

Degetele joacă un rol destul de important în relaxarea întregului organism. Să le prezentăm pe rând: degetul mare reprezintă puterea şi forţa de dominare, dar și îngrijorare, în timp ce degetul arătător simbolizează teama, voința și inițiativa. Degetul mijlociu reprezintă furia, mândria, inelarul tristețea, iar degetul mic încrederea în sine.

O veche metodă japoneză de auto-relaxare ne învață că degetele simbolizează diferite sentimente sau stări. În acest sens, prin masare fiecărui deget în parte, putem combate stările pe care le reprezintă acestea. Prin urmare prin masarea degetului mare ne eliberăm de griji și emoții, masarea indexului ajută la eliminarea temerilor, iar cea a degetului mijlociu la controlarea furiei. Dacă vrei să depășești stările de tristețe masează degetul inelar, în timp ce prin masarea degetului mic îți va crește starea de optimism și încredere.

N-aș putea să vă spun cu certitutine că aceste metode funcționează în orice situație, însă un lucru este sigur: mintea ta va fi preocupată de masarea degetului, așa că vei uita de sentimentele anterioare. Are puțină logică, nu-i așa?

Tot japonezii ne învață că ne putem relaxa prin prinderea fiecărui deget cu mâna cealaltă. Strânge până când simți senzație de pulsare, pentru fiecare deget în parte, astfel corpul va fi  armonizat și energizat.

Dacă simți nevoia de odihnă psihică, calmează-te aplicând presiune în centrul palmei, timp de două minute, cu degetul mare al mâinii opuse. Practicată zilnic, această metodă oferă o stare de bine ideală.

No Comments

Leave a Comment